Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Regiebureau, sturen op resultaat
Door verzakelijking, vaak als gevolg van uitbesteding, is behoefte aan regie op het resultaat van werk dat door interne of externe partijen wordt uitgevoerd. In dit boek worden de belangrijkste zaken beschreven bij het ontwikkelen, bouwen, vormgeven, en verbeteren van regie voeren op het resultaat van zakelijke dienstverlening. Het gaat dan om:

  • samenbrengen van vraag en aanbod;
  • sturen op bedrijfsresultaat;
  • niet zelf uitvoeren maar zorgen dat de dienstverlening wordt uitgevoerd;
  • zorgen voor samenhang en richting geven;
  • management van de verschillen tussen belanghebbenden in de organisatie;
  • bewaken van de kwaliteit en de kosten.

Het integraal nastreven van deze doelen wordt het regiebureau genoemd.


Het regiebureau ondersteunt de organisatie als een ijsbreker bij het banen van de weg door het ijs. Aan de hand van voorbeelden, best practices en met aandacht voor het belang van deskundigheid en ervaring hebben wij het boek 'Het regiebureau' geschreven. Hierin wordt uiteengezet hoe een succesvol regiebureau binnen profit en non-profit organisaties kan worden opgezet en hoe het vervolgens groeit en tot volle wasdom komt (bloeit).


Het regiebureau is noodzakelijk om effectief en efficiƫnt te sturen op de hedendaagse IT-intensieve ondersteuning van vele bedrijfsprocessen. De kernprincipes, methodes en uitgangspunten voor een regiebureau zijn zodanig beschreven dat ze bruikbaar zijn in verschillende disciplines en primaire processen in iedere organisatie. Zonder IT is er nagenoeg geen algemene dienstverlening meer. Daarom moet het regiebureau ook sterk op IT zijn gericht, en krijgt IT in dit boek extra nadruk.


Er worden handvatten gegeven voor verder ontwikkelen en functioneren van het regiebureau. Om succesvol te zijn moet een effectief en professioneel regiebureau de tijd krijgen om zich te zetten. De route naar een volwaardig regiebureau kent onzekerheden, gevaren en onverwachte gebeurtenissen: beren op de weg. Met dit boek gaat de lezer goed voorbereid op weg naar een volwaardig regiebureau.Het boek wordt uitgegeven door Vanharen publishing.