Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw boekje: 'Onderweg naar Sourcing’

Om bestuurders en deskundigen binnen de rijksoverheid te helpen bij de ontwikkeling van hun sourcingstrategie is de Bestuurlijke Handreiking Sourcing ontwikkeld. Deze handreiking geeft een overzicht van de relevante vragen die een organisatie zich minimaal moet stellen om tot afgewogen keuzes en een sourcingstrategie te komen. Bovendien geeft de handreiking per vraag een overzicht van mogelijke antwoorden en keuzes.

De handreiking raakt veel aspecten, maar pretendeert niet volledig te zijn en moet vooral worden gezien als een checklist voor de bestuurders en specialisten die zich bezighouden met sourcingvraagstukken binnen een organisatie.

De Handreiking is ontwikkeld door een voor deze gelegenheid gevormd samenwerkingsverband tussen het Directoraat Generaal Organisatie Bedrijfsvoering Rijksoverheid (DG OBR) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en vier bedrijven met veel ervaring op het terrein van sourcingvraagstukken: EquaTerra, Kirkman Company, Quint Wellington Redwood en Verdonck Klooster & Associates.

Het boekje is een ‘open source’ product dat ook kan worden toegepast en verder ontwikkeld door andere organisaties dan de Rijksoverheid. Het kan hier worden gedownload.