Overslaan en naar de inhoud gaan

Functionele eisen FMIS

Er bestaan legio aanbieders van FMIS pakketten in de huidige markt. De keuze voor een specifiek pakket wordt voornamelijk bepaald van de grote en complexiteit van de ondersteunde organisatie.Voor een kleine organisatie heeft het weinig nut een bijzonder flexibel (en daarmee vaak gecompliceerd) pakket aan te schaffen en voldoet vaak een standaardpakket met weinig aanpassingsmogelijkheden.
Met flexibiliteit komt namelijk ook automatisch complexiteit, en daarmee wordt het belang van een adequaat beheer essentieel, zeker voor een kleine organisatie heeft deze overhead enkel ongunstige financiële consequenties. Grotere organisaties zijn vaak juist wel gebaat bij het zelfstandig kunnen aanpassen van de diverse module functionaliteiten. Dit betekent ook een flinke toename in de onderhoudskosten maar biedt wel de mogelijkheid om met de organisatie mee te groeien (en innoveren).
Maak daarom vooraf een goede inschatting van de wensen en leg deze helder vast in een goed functionele eisenprogramma. In vergelijking met auto’s: als vervoermiddel is een Suzuki net zo goed als een Mercedes. Maar als je veel moet rijden met grote afstanden en veel passagiers hebt dan ligt de keuze voor de Mercedes meer voor de hand. Dit vertaalt zich dan wel meteen in een flinke toename van aanschaf en onderhoudskosten.

We hebben de functionaliteit per module puntsgewijs benoemd.